Slovanské gymnázium – Praha 1

Ahoj, tady Anička a William!

Celý název naší školy je 1. Slovanské gymnázium a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, což si doslova nikdo nepamatuje (ani zástupce ředitelky). Jsme tady již měsíc a půl. Chaos, který byl na začátku školního roku, se pomalu uklidňuje a učitelé nás (konečně) začínají mít rádi. Přestáváme opakovat a výuka se rozjíždí v plném proudu.

Nejprve bychom se rádi zmínili o chybách naší školy. Letošní rok pokulhává organizace školního roku, několikrát se nám měnil rozvrh, tím pádem i učitelé a třídy, stále nemáme čipy ani ISIC karty. Doufám, že se vše brzy doladí. Nevyhovuje nám, že nemáme vlastní jídelnu. Kdybychom se chtěli stravovat ve školní jídelně, museli bychom obědvat se základní školou (už se tam nevejdeme), která je ve stejné budově. My jíme ve třídách buď vlastní jídlo, nebo si ho můžeme objednat za 130 Kč. Dále není součástí školy velká tělocvična, takže naše třída, kde je 28 studentů, se do naší maličké tělocvičny nevejde, tím pádem musíme chodit ven. Venku je naštěstí několik hřišť, která jsou v zimě zastřešená.

Naopak na naší škole bychom chtěli vyzdvihnout výuku jazyků. Učitelé jsou podle nás velmi kvalitní, i když nemusejí být vždy sympatičtí, učit ale umějí. Součástí studia jsou zahraniční zájezdy a Erasmus, který je v ceně školného. Momentálně máme o adventu naplánovaný zájezd do Londýna, pak si můžeme vybrat z nabídky zemí jako je Irsko, Španělsko, Itálie, Francie, Německo, Chorvatsko, Texas. V některých předmětech je pestrá výuka, nemusíme jen sedět v lavicích, ale jdeme třeba na vycházku, pracujeme ve skupinách apod. Také se občas zapojíme do zajímavých projektů, například minulý týden jsme měli Latina week.

Pokud máme školu zhodnotit, určitě dostanete kvalitní vzdělání, ale samozřejmě záleží na každém, jak ke studiu přistoupí. Nic není zadarmo.

Napsat komentář