Zpráva z OA Neveklov od Gabriela Mlejnka

Ahoj, jmenuji se Gabriel, se spoustou z vás se již znám, ale raději se představím pro ty, co mě neznají. 

Studuji na Obchodní akademii v Neveklově (Obor Sportovní Management). 

Na mojí škole jsou dva další obory (Cizí Jazyky a Informatika). 

Na škole se mi líbí, máme velikou tělocvičnu, kterou ale používá i ZŠ, takže je tomu uspořádáno i to, kolik má naše OA k dispozici šaten (2). 

V mojí třídě je celkem 22 studentů, většinou atleti či fotbalisté, takže jsme se sešli ve výborném kolektivu. Tu tělocvičnu většinou nahrazujeme nedalekým Tloskovským parkem. 

Výuka u nás začíná v 7:45, což byl ze začátku nezvyk, ale pak už se to urovnalo, učitelé jsou tu v pohodě, což je rozhodně plus. 

Není to zde jednoduché na učení, přeci jen je to SŠ…, ale zvládnout se to dá, jen se člověku musí chtít. 

Máme zde spoustu míst k sezení, jídlu a pití, automat na kafe, v okolí jsou tři obchody, takže je kam chodit, když nemáte svačinu.  

Vše tu funguje na ISIC, a tím myslím úplně vše, kromě automatu na kafe, takže mi jen stačí si ráno pípnout příchod, poté si pípnu výdej oběda a odpoledne odchod, což je dobré, protože nemusím tahat nějaký čip nebo tak a ještě tu kartu využiji kvůli studentským slevám mimo školu. 

Škola pro nás také pořádá mnoho zahraničních zájezdů, já třeba pojedu na lyžák do Itálie. 

Je tu malá škola, takže se tu dost lidí zná. Je tu také možnost ubytování na internátu, který je na Domově mládeže, toho jsem využil já, takže nemusím vstávat na vlak. 

 Škola dle mého názoru 10/10, máme tu dvě počítačové učebny, vyučují se zde dva jazyky, panuje tu dobrá nálada, jezdíme hodně na sportovní soutěže a mnohem více. 

Jsem rád, že jsem si vybral tuto školu. 


Zajímavost: nepoužíváme zde interaktivní tabule, namísto nich máme TV.

Napsat komentář